INFORMATIE

Indeling

De binnenplaats achter de poort biedt ruime parkeergelegenheid.
In het woonhuis is eerst een hal, met rechts een goed uitgeruste keuken en grote eettafel. Links de sfeervolle woonkamer met oude kasten, zitbanken, een televisie en een tafel met stoelen.
Aan het eind van de hal openslaande deuren naar een terras en grote tuin met een adembenemend uitzicht over het Geuldal.
In de hal is ook de trap naar boven. Daar bevinden zich vier slaapkamers: Twee met een tweepersoonsbed en twee met elk twee éénpersoons- bedden. Op deze verdieping is ook een moderne badkamer met toilet, douche en wastafel.
Beneden kom je via de woonkamer in een tweede hal. Deze is ook rechtstreeks vanaf de binnenplaats bereikbaar. Links van deze hal bevindt zich een tweede woonvertrek met zitbanken, oude kasten en een piano.  Aan het eind van de hal openslaande deuren naar het overdekte terras met een barbecue, alsmede een toilet.
Vanuit deze tweede hal leidt een trap naar nog een bovenverdieping. Hier bevinden zich drie slaapkamers met elk twee éénpersoonsbedden, een badkamer met douche, toilet en wastafel, alsmede een woonkamer met eenvoudige keuken, zitbanken en eettafel. Deze bovenverdieping is ook rechtstreeks bereikbaar via een aparte ingang op de binnenplaats.
Rondom de hoeve is een groot grasveld met perenbomen.

Aanvullende informatie / ligging

De naam van de hoeve komt waarschijnlijk van een oude val voor wolven, die in het verre verleden nog aanwezig waren in het gebied. Een ‘woskoul’ was een kuil , afgedekt met twijgen, met in het midden een paal met het aas. Afkomend op het aas, belandde de wolf in de kuil en was zo in de val gelopen.

De Woskoul is gelegen in een stiltegebied net buiten Epen. Het dorp is op loopafstand. Er bevinden zich voldoende eet- en drinkgelegenheden, een supermarkt, een bakker en een pinautomaat. Het Geuldal is een beschermd natuurgebied en er zijn verschillende wandelroutes, zoals langs de Geul naar Mechelen, naar de Heimansgroeve en naar het Belgische Sippenaken. De prachtige natuur kan ook op de fiets ontdekt worden. Er is een fietsenverhuur in de buurt.

In de directe omgeving van Epen:

 

 • Valkenburg (12 km), voor een bezoek aan Wellness center Thermae 2000

 • Aken (12 km) , een bezoek aan de Dom en het Suermondt-Ludwig Museum,

 • Landgraaf (20 km) , Mondo Verde

 • Kerkrade (19 km, het Gaiapark (dierentuin)

 • Vaals (11 km) drielandenpunt

 • Maastricht (25 km)’t Vrijthof, St. Servaas , het Bonnefanten museum, MECC

Dagtrips:

 • Luik (40 km), Musée Curtius en het Musée de Verre

 • De Ardennen, de grotten van Han

 • De Voerstreek, Spa, Eupen, Malmédy

 • Monschau, Natuurgebied de Eiffel

 • Tongeren, oudste stad van België, de antiekmarkt

3
2
1
1/1
uitzichtvanuittuin.jpg